Geschiedenis

breed motorisch ontwikkelen en plezier staan voorop!

In april 2003 startte ik Budoschool Shintai in Nederweert. Judolessen 2.0 in Nederweert. Al snel gaven we in diverse zalen les en werd er uitgebreid. Niet alleen in het aantal lessen maar ook boksen en Ju Jitsu kwam erbij.
De jeugd lessen waren erg in trek en we zorgen ook regionaal voor bekendheid. Ook op wedstrijden presenteerden we ons met mooie resultaten.

Startende in de sporthal van Nederweert, groeide we naar een dojo bij Laco te Nederweert. Na enkele jaren konden we doorgroeien naar een eigen lokatie aan de Smisserstraat te Nederweert. Onze sporters bereikten een steeds hoger niveau, en behaalde zelf titels en medailles op Nederlands kampioenschappen. Maurice Peters en Loïs Pagie waren enkele sporters met zo’n medaille. Regionaal behaalden Kristy Cuypers en Edwin Peters herhaaldelijk diverse titels binnen. Na deze generatie kwamen er diverse sporters die ook de ambitie hadden om naar de top te gaan.

Door de veranderende sportwereld en de ontwikkeling van mezelf werd er in 2016 de keuze gemaakt om te verkopen. Krachten werden gebundeld en samen met Sportiva werd een nieuw avontuur aangegaan. Als trainer / coach mocht ik werken met enkele talenten uit de regio Eindhoven. Samen met deze sporters werden diverse nationale titels maar ook bronzen medailles gehaald bij de cadetten op het EK in 2018.

Begin maart 2021 kwam me ter oren dat het judo in Nederweert zou stoppen. Na bijna 20 jaar dit zelf geregeld te hebben, deed dit natuurlijk pijn. Een plan van aanpak werd gemaakt en een nieuwe organisatie werd gebouwd. Met mijn kennis en ervaring startten we Judoschool Nederweert. Ik zal hierin jonge mensen begeleiden om zichzelf te ontwikkelen als trainer / coach. Daarnaast zetten we een vertrouwde organisatie in Nederweert neer zodat we judolessen kunnen behouden in Nederweert.

met vriendelijke groet,
Thijs Linsen
06-15213187